راهنمای خرید گلاب

دسته بندی ها :
راهنمای خرید گلاب

چه عوامل منجر به کاهش کیفیت گلاب می شود؟

  • استفاده از  اسانس گیاه شمعدانی عطری، ژرانیوم
  • استفاده از اسانس مصنوعی Rose پاکستانی
  • استفاده از فنیل اتانل مصنوعی و اختلاط آن با گلاب طبیعی برای جبران بو و طعم

 

چگونه گلاب اصل را تشخیص دهیم؟

  • گلاب هیچ رنگی و ناخالصی ندارد و کامل شفاف می باشد
  • طعم تلخی و گس گلاب بسیار زودگذر می باشد و در کمتر از ۱۰ ثانیه تلخی از دهان می رود و در واقع جذب می شود. اگر گل تازه محمدی مشاهده کردید یک گلبرگ آن را در دهان بجوید و طعم آن را به ذهن بسپارید، طعم آن دقیقا همان طعم گلاب خواهد بود و تلخی ملایمی خواهد داشت.

 

گلاب سنتی یا صنعتی؟

روش صنعتی و نیمه صنعتی تولید گلاب، بین دیگ و مخزن گلاب یک اسانس گیر و یا عصاره گیر قرار می گیرد و بوسیله آن اسانس و عطر گلاب از آن جدا می شود. به همین دلیل گلاب تولید شده به روش سنتی در مقایسه  با تولید صنعتی و نیمه صنعتی به ازای میزان گل یکسان کیفیت بالاتری دارد.

 

عیار گلاب چیست؟

در گلاب گیری سنتی که با استفاده از دیگ سنتی انجام می گیرد ظرفیت دیگ سنتی استاندارد مشخص می باشد و معمولا ۳۰ کیلوگرم گل محمدی به اضافه ۶۰ لیتر آب می توان داخل دیگ ریخت.

اگر مخزن گلاب آن هم استاندارد باشد ۴۳ الی ۴۴ لیتر گلاب تولید می شود.حال اگر ما بخواهیم گلاب تولیدی عیار بالاتری داشته باشد با توجه به ظرفیت محدود دیگ سنتی ناچار خواهیم بود که در دیگ سنتی روی ۳۰ کیلو گل محمدی به جای ۶۰ لیتر آب ۶۰ لیتر گلاب بریزیم. در این حالت عیار گلاب افزایش خواهد یافت.

تولید کنندگان مختلف گلاب را با عیارها مختلف تولید می کنند که معمول ترین آنها، 15، 20، 25 و 30 کیلوگرم می باشد. هرچه میزان گل بیشتر باشد، کیفیت و قیمت گلاب افزایش می یابد.

 

گلاب دو آتیشه چیست؟

اگر بخواهیم گلاب تولیدی عیار بالاتری از حد معمول داشته باشد با توجه به ظرفیت محدود دیگ سنتی ناچار خواهیم بود که در دیگ سنتی روی ۳۰ کیلو گل محمدی به جای ۶۰ لیتر آب ۶۰ لیتر گلاب بریزیم. در این حالت عیار گلاب افزایش خواهد یافت.بنابراین درصورتی گلاب دو آتیشه بهتر از گلاب عیار ۷۰ خواهد بود که برای تولید آن بیش از ۳۰ کیلو گرم گل محمدی مصرف شده باشد.

اما به این نکته توجه کنید که به عنوان مثال منِ تولید کننده می توانم با دو تا ۵ کیلو گرم گل محمدی و در مجموع ۱۰ کیلو گرم گل محمدی گلاب دو آتیشه تولید کنم ولی کیفیت این گلاب دو آتیشه از کیفیت گلاب معمولی با 20 کیلوگرم گل هم کمتر خواهد بود! پس صرفا ادعای 2 آتیشه بودن مبنای بالا بودن کیفیت گلاب نمی باشد.

 

گل کدام گلستان ها برای تهیه گلاب بهتر است؟

اینکه صرفا گلاب از گلستانهای قمصر تهیه شده باشد، کافی نیست. قمصر و روستهای اطراف دارای گلستان در ارتفاعات مختلف می باشند، هرچه ارتفاع گلستان بیشتر باشد، کیفیت گل بالاتر است. به طور مثال گل منطقه کامو دارای کیفیت بالایی است و تولید کنندگان گلاب حرفه ایی از گل این منطقه استفاده می کنند.

 

برچسب ها :

مطالب مرتبط

نظرات شما

X